maanantai 19. toukokuuta 2014

Tupperware-kulho-efekti

Tiedättekö mikä on tupperware-kulho-efekti? Oletteko koskaan kuulleet siitä?

Se alkaa edellisestä yöstä. Alle seitsemän tunnin yöunet jostain älyttömästä syystä ovat optimaaliset. Minä pohdin koko yön kuvaa tipusta, joka huutaa, ettei halua nugetiksi. Myös matemaattiset yhtälöt, liian kovalla oleva ilmastointi tai Yellowstonen murehtiminen käyvät mainiosti.

Aamulla kaikki esineet ovat tiellä ja teräviä. Kännykkä ei ole jotain syystä latautunut ja ovella huomaat, että olet unohtanut sukat. Joten joudut palaamaan sisälle, penkomaan kaikki nurin ja lähtemään lopulta eriparisilla sukilla vartin myöhässä. Ja arpomaan koko matkan, kehtaatko tunnustaa, että myöhästyit sukkien takia. Minä suosin tekosyitä.

Päästyäsi perille (kouluun, töihin tai työkkärin askartelukerhoon) toteat että on väärä aamu myöhästyä. Kokous on alkanut, lempipaikkasi viety ja pullat syöty. Juomapullo on pissinyt laukkusi. Tajuat unohtaeesi ne paperit kotiin ja joudut taas selittelemään. Oma erikoisuuteni on kaataa reppuni naamalleen käytävälle. Tänään ollaan kuuteen, kun on se juttu, muistithan?

Ja kun pääset kotiin, olet väsynyt, nälkäinen ja turhautunut. Mutta selvinnyt, koko päivästä ja pitänyt itsesi kasassa. Menet avaamaan keittiön kaapin.

Tupperware-kulho putoaa päähäsi.

Tämä on Tupperware-kulho-efekti.

2 kommenttia:

  1. Joo. Jos se ei päähän putoa niin koko kuppisarja putoaa lattialle kansineen ja vierii pitkin keittiön lattiaa...

    VastaaPoista