lauantai 8. joulukuuta 2012

Sotkan muna.


Niin tanssivat kahden Päivä ja Yö, vetten yllä astelivat. Yön helmat viuhahteli, tiukahteli Päivän silmät. Välillä tanssi tangoa, valssia, väliin polkkaa tai omaa, somaa, omasta päästä. Väsyneet eivät milloinkaan, vain oli kahden Päivä ja Yö.

Mutta Päivä, se kaipasi katselijaa, ihailijaa itselleen. Yö koitti parhaansa, kehuskeli pariansa, ylistikin välillä. Vaan riittänyt ei yksi vain, joka Päivää katsois ihaillen. Päivä kävi apeaksi, himmes hiukan loiste sen.Yö tahtoi auttaa Päivää, omaa ainokaistansa, vaikka oli ylpeen lainen, turhamainen kaveri.

Niin Yö kutsui Sotkan luokseen, lauloi jotta tulisi. Yö pyysi poikasia yleisöksi Päivälleen. Olisi taas onnellinen Yön ystävä ainokainen. Vaan Sotka se ei suostunutkaan poikiansa antamaan. Antoi pienen munapahan, käski Yötä hautomaan.

Yö kätki munan helmaan, pisti piiloon lämpimään. Muna kasvoi, vahvistui, tuli suuremmaksi muita. Kun muna sitten kuoriutui, ei tullutkaan Sotkan poikaa. Tuli eläimiä, ihmisiä, kokonainen maailma, katselemaan, ihailemaan, Päivän pojan tanssia. Vaan Yö, se onkin ujonlainen, ei kaivannut hän katsojaa. Siksi aina illan tullen maailma käy nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti